#hundefar

Tinka

[til minne om verdens beste venn.]

 

Tinka og jeg møttes for første gang, på sensommeren i 2007. Hun skjønte ikke bæret – jeg gråt og vi fant i grunn tonen ganske raskt.

Jeg ble født rett inn i et hjem med hund, og har rett og slett aldri bodd i et hundefritt hus. For åtte år siden kjøpte jeg verdens beste Tinka for oppsparte midler. Hun har vært med meg på det meste. En fantastisk sta Basset Fauve De Bretagne. Hun(d) har vært min store støtte på veien mot et voksent liv.

Tinka var allsidig og fungerte godt til det aller meste. – Skipshund, trivelig selskap og hengiven turkamerat. Hun ble nesten ni år, og vi har hatt utallige fine stunder sammen.

Dessverre fikk hun en kronisk immunsykdom som gjorde at hun måtte leve resten av livet på kortison. Kroppen tålte det rett og slett ikke, og jeg var nødt til å ta det umulige valget om å la henne slippe.

Jeg savner bikkja mi hver dag, og det er en trist #hundefar som sitter bak tastaturet. Nå lyser det kanskje ikke «tøffing» lang vei av hverken meg eller bloggen, men noen ganger er det kanskje også litt tøft å kunne innrømme at man er lei seg.

Det har vært noen tunge dager, og det er ufattelig tomt uten hund. Alle lyder man ikke har lagt merke til, blir veldig tydelig av stillheten som følger.

Jeg har i de siste dagene fundert på om jeg rett og slett lider av hundeavhengighet, og håper ikke det blir lenge til vi har en hund i huset igjen. Det blir selvfølgelig ikke en erstatter for Tinka, men en ny start på et vennskap som kanskje kan bli like fint. Ønsk meg lykke til!

Sist, men ikke minst vil jeg takke min kjære samboer som har vært, og alltid er en unik støtte da jeg går i kjeller´n. Og Live(t) – en gledesspreder av de store! Takk!

 

/hundefar/

4 thoughts on “#hundefar

  1. Hei hundefar

    Jeg kan veldig godt forstå savnet. Det er utrolig hvor glad man blir i en firbent venn. Det tror jeg man faktisk må være hundeeier for å forstå rekkevidden av.
    Og når det gjelder å være tøff syns jeg du klarer deg bra.
    Tøff er ikke å stenge ute alle myke verdier. Det kalles dum, det. Stå på. Du har min dypeste medfølelse. 😊

  2. Det var en vakker hund. Det var trist å lese at den ikke er mer. Jeg har opplevd det samme for 2 år siden. Den ble også syk. Trøsten var at den fikk slippe å ha smerte. Jeg tenker på den hver dag, men bare på den friske kjærlige hunden. Du kan se bilde på instagram Singa1957.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *