En matfars tanker!

image

Når jeg snakker om mat og kosthold har jeg en tendens til å bli i overkant engasjert. Det finnes så mye der ute og det kan være utrolig vanskelig å finne fram i en jungel av utvalg. Ikke minst kan det være vanskelig å gjøre gode valg. Og noen ganger kan det vise seg at selv det mest gjennomtenkte (fra min side) viser seg å være et produkt som inneholder så mye sprøyt og shit at jeg ikke ville gitt det til katta engang.

Hjemme hos oss lager vi mat fra bunnen av. Dette begynte vi faktisk med før Live(t) ble født, og vi har foreløpig klart å holde det ved like også etterpå. Det har på en måte blitt litt vår greie. (Samboeren og meg) Vi er opptatt av at det vi putter i oss skal være så rent som mulig. Maten vi spiser skal gjerne gi oss en eller annen form for fornuftig næring og byggeklosser. Nå må du ikke tro at jeg er en superslank kjekkas med stram kasse, her er det nok heller snakk om en typisk pappakropp (jeg har heldigvis hørt rykter om at også denne typen er på vei opp og fram.). Hva gjelder kosthold og matvaner tror jeg også at det har mye å si hvordan kroppen ser ut på innsiden. – Dessuten et knakande godt argument – håhå, ikke kom her, før du har sett innsida av denne råtassen!

I sommer kunne vi plukke øko-gulrøtter fra blomsterkassene på verandaen!
I sommer kunne vi plukke øko-gulrøtter fra blomsterkassene på verandaen!

Etter at Live buste inn døra har matvaner blitt enda viktigere. Live skal ha det beste. Og hva er det beste? Jeg vet sannelig ikke. Vi har vært innom mye forskjellig mat, og i det siste har en økende sans for ting som lever (fermentert mat og drikke) dukket opp. I løpet av det siste året har jeg blant annet lært meg å bake surdeigsbrød. Kan anbefales! Har også tøffa meg skikkelig og lekt meg med både vannkefir og ordentlig surkål. Vi kjøper stort sett økologiske råvarer og går for kortreist der det er mulig.

Juice fra konsentrat og ferdigpizza er definitivt UT, helt til det kommer en dag hvor ting må gå litt unna. Det må værra lov å slappe av og?

(Det jeg prøver å si er at jeg ikke sitter her med pekefingeren, bare lufter litt på egne tanker.) Jeg vil også driste meg til et råd til dere der ute: KRAFT. Kok kraft på alt som kan krype og gå (nesten). Det er virkelig supermat, både for store og små, og ikke minst, vanvittig godt.

I samme slengen vil jeg tipse om en blogg jeg har fulgt en stund. Dama er rå! www.frajordtilbord.no – Anbefales på det varmeste hvis du vil bli mett i magan!

 

/matfar/

 

5 thoughts on “En matfars tanker!

 1. Hei Strikkefar😊
  Har fulgt deg på instagram en stund og du slutter ikke å imponere. Da er det ekstra kjekt å lese bloggen din.
  Befriende enkel og koselig lesning om hverdagslivet from a father’s point of view. Du har mange gode poeng og en morsom snert jeg kan la meg underholde av når jeg trenger en pause fra strikkepinner og travel hverdag som småbarnsmormor til to. Stå på!
  Følg også gjerne meg på instagram: strikke_mormor 😊 Ser frem til neste innlegg👍

  1. Tusen, tusen takk! Jeg blir så glad av å lese tilbakemeldingen fra deg her! 🙂 Veldig hyggelig!
   Jeg skal sporenstreks inn på instagram å følge deg, selvfølgelig!

 2. klapper og tar av hatten 🙂

  Helt enig med hjemmelaget mat til vanlig, og til nøds ferdigmat! Er nok kanskje litt rundere i kantene selv (buljongterning og torosaus) men der skylder jeg helt og holdent på at jeg bruker tiden på å vaske og stryke klær (dvs strikke) istedet 😀 😀 😀

  Digger bloggen og instakontoen 😉 Snart dukker du vel opp på God Morgen Norge 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *