Bilder av barn på nett!

DSC_0237

God morgen!

Jeg har lyst til å snakke litt om det å legge ut bilder av barn på nett. Jeg synes det er vanskelig å ta stilling til, og har gått mange runder med meg selv (og fruen). Det er mange ting å tenke på, og ikke minst gjelder dette også langt fram i tid.

Vil Live like at jeg har lagt ut bilder av henne – som hun selv var for liten til å si ja til?

Dette spørsmålet har vært sentralt, og er en del av vurderingen hver eneste gang jeg legger ut bilder av henne. Og ikke minst – vil hun bli flau over noen av dem?

Jeg er fullstendig klar over at verden er full av syke mennesker. Mennesker som kanskje vil se på bilder og bruke dem på helt feil måte. Jeg har dessuten en del erfaring med Adobe Photoshop, og vet at man kan trylle fram de utroligste ting med dette programmet. (Et fantastisk program forøvrig)

Mange tenker nok at mine valg er helt på jordet. Jeg utlevere meg selv og barnet mitt på nett. Med bilder, tekst og det hele. Heldigvis er det vi som velger hva som er riktig for oss. En tommelfingerregel jeg kjører etter i stort sett alle sammenhenger.

Om jeg har en grense? Noen filtere overhode? Selvfølgelig. Jeg deler mye, men heldigvis ikke alt. Jeg har dessuten en liten liste jeg prøver å følge:

  • IKKE legg ut bilder som med letthet kan manipuleres
  • IKKE legg ut bilder av andre/andres barn uten samtykke
  • IKKE legg ut bilder du vil angre på (denne er ikke alltid like lett)
  • IKKE legg ut bilder som lillemor kan bli flau av senere

Tja, hva hun blir flau av senere? Hvordan i alle dager kan jeg vite det? Og nei – det kan jeg selvfølgelig ikke vite. Jeg prøver bare så godt det lar seg gjøre. Dessuten har jeg trua på at hun vil bli et fantastisk kvinnemenneske med både selvironi, humoristisk sans og sekken full av selvtillit.

Det finnes utallige nettsider som sier en del fine ting om hva du bør, og ikke bør gjøre. Jeg anbefaler å lese med fornuften i behold, og nettvett.no er slettes ikke dum. Personlig har jeg en knakanes juryformann i fruen.

Og for å være helt ærlig. For min egen del handler det også om et snev av prinsipper. Det er helt naturlig for meg å skulle dele bilder av barnet mitt. Hun er det fineste jeg vet om og noen ganger melder til og med skrytebehovet sin ankomst. At jeg skal la være å dele bilder av henne fordi det i verste fall kan skje ditt og i verste fallskje datt.. Det blir veldig feil for meg. Noe sensur må man dessverre forholde seg til…

/

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *